Case Studies

Kendrew Quadrangle, St John's College, Oxford

The construction of a new four- storey quadrangle around a large protected beech tree at St John's College, Oxford. 

Construction consists of concrete fins reducing to concrete columns on the ground floor, supporting concrete slabs. This is mainly in situ, but there are also some pre cast concrete elements used both decoratively and structurally.
 
Elevations are typically glass and timber, with elements of stone cladding to the spiral staircases and some metal cladding at the kitchens. Many of the components were pre fabricated including the bathroom pods. External works included extensive protection measures for the listed trees, a lawn and hard landscaping with a water feature. Total area approx 6322m2.
 
Enabling works commenced in January 2008. Main construction works were successfully completed in September 2010.

return

transparent gif