Case Studies

The Barn, Sutton Courtenay

The refurbishment and upgrade of an existing barn in Sutton Courtenay to a new four bedroom house with an accompanying annex providing guests accommodation and garage space.

The refurbished barn will consist of a spacious, double height, living, kitchen, dining area occupying half of the ground floor with a combination of study areas, bedrooms, en-suites and shared bathrooms occupying the other half. A steel framed supported, mezzanine floor, above the ground floor bedrooms, provides a master bedroom and en suite facility.
 
The house has been constructed as a building within a building to maintain the original outer wall features, beams and columns. The internal walls and roof level ceilings are highly insulated and boarded to receive a plaster finish.
 
The site is in close proximity of the River Thames and presents all the challenges of a high water table including water discharge attenuation.

return

transparent gif